Välkommen till min hemsida

Jag heter alltså Zigge, fast i stamtavlan står det ”Tuffskin’s Gigolo Goes To The Top”. Jag är en Chinese Crested Dog, hairless. Rasen kallas också Kinesisk nakenhund.
Jag föddes i en kennel som heter Tuffskin’s, som ligger i Tumba (sö Sthlm), Vi var 4st, 3 killar och en tjej. Nu bor jag i Huddinge (sö Sthlm). Jag bor tillsammans med Musse, Nixon & Frazze. Musse är 4år äldre än mig och det är han som bestämmer. Nixon är 2år yngre än mig, och lullar mest bara omkring. Frazze är 3½år yngre än mig och är jättejobbig för han vill bara busa, men ibland tycker jag det är roligt att busa med honom. På dagarna åker vi allihopa lastbil med husse, bara för att Matte inte mår så bra just nu.
Min favorit sysselsättning är att sova. Ibland är det kul att busa med Frazze, men sova är nog roligare. Att gå ut är sådär, är det torrt och varmt kan det till och med vara riktigt trevligt. Men om det är kallt, blött eller, ännu värre, regnar då vill jag inte vara ute mer än absolut nödvändigt. I och för sig har jag kläder på mig, men är det kallt och blött ändå framför allt om tassarna.

Något som jag tycker är jätte kul är att åka på kinesträff i Rålambshovsparken, det är 1: a söndagen varje månad, men tyvärr blir det inte så ofta längre. Det brukar komma jättemånga kineskompisar, och vi leker och har kul medan våra mattar och hussar pratar med varann.
Förrut varje onsdag kl 18.30 var vi i garaget under Flemingsbergs Centrum och hader utställningsträning med Gerard O’Shea. Det tyckte jag var kul för då fick jag köttbullar, om jag visade mig bra. Men Gerard fick inte vara kvar så det gör vi inte längre.
På somrarna åker vi omkring på en massa utställningar. Jag tyckte att det var roligt att gå runt i ringen och visa upp mig. Lite jobbigt var det att stå fint på bordet och låta den där domaren klämma och känna på mig, men det gick an eftersom jag fick köttbullar sen. Däremot avskydde jag att vänta både innan och efter, det berättader jag högt och tydligt för husse och matte samt alla andra i närheten.

Numera har jag pensionerats från utställningarna, dom andra var väl avundsjuka eller så på att alla tyckte om mig. Husse & Matte dom skyller på att domarna påstår att jag har för kort nos och för breda kinder, fan tro't. Men jag får i alla fall följa med på alla utomhusutställningar, där driver jag matte till vansinne genom att tala högt och tydligt om att jag också vill visa upp mig. Ibland tar husse in mig i ringen och låter mig visa upp mig och ger mig köttbullar, då brukar jag lugna ner mig en stund. När det är inomhusutställningar så får jag inte vara med, bara dom som ställs ut får gå in, då är jag hos mattes mamma eller hos våran granne.

I somras (sommaren 2009) var vi med, för första gången, på "Hundens Dag" i Kungsträdgården. Då gjorde jag SUCCÉ, jag fick vara lös på vårat stora informationsbord. ALLA ville klappa på och lyfta i mig, jag tyckte att det var toppen! Så jag sa till Husse & Matte "Nästa år gör vi om detta!"

Annars på somrarna, om det är bra väder, så är vi i våran lilla husvagn som står uppställd året runt på Gålö. Där går det väl an att vara när det är sol och varmt. Men helst är jag nog hemma och ligger i fönstret och sover eller myser i mitt tyghus.

Jag är ögonlyst den 11/10 -07 UA

Välkommen och titta runt
Zigge

Materialet fylls på och ändras med ojämna mellanrum så kom gärna tillbaka.


Text & bild, om inte annat anges,© Per Nyberg. Kopiering/användande utan copyrightinnehavarens tillstånd förbjudet.

Design :